Stimulacija nacionalnih resursa kroz investicije u infrastrukturu

Bez autora
Jan 15 2013

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić ocenio je danas da je potrebna potpuna promena modela za podsticanje privrednog rasta, uz napomenu da je Srbija odlučila da investicije ne traži samo na zapadu, već i u drugim regionima, posebno na istoku.Dinkić, koji u Beču učestvuje na godišnjoj konferenciji “Juromani”, istakao je na panel diskusiji na temu “Kriza i odgovor na nju” da je ova dekada drugačija od ranijih i da zato zahteva drugačije odgovore.

Stimulacija nacionalnih resursa kroz investicije u infrastrukturuMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić ocenio je danas da je potrebna potpuna promena modela za podsticanje privrednog rasta, uz napomenu da je Srbija odlučila da investicije ne traži samo na zapadu, već i u drugim regionima, posebno na istoku.

Dinkić, koji u Beču učestvuje na godišnjoj konferenciji “Juromani”, istakao je na panel diskusiji na temu “Kriza i odgovor na nju” da je ova dekada drugačija od ranijih i da zato zahteva drugačije odgovore.

Ministar je naglasio da posebnu pažnju treba posvetiti saradnji sa Rusijom, Kinom, Turskom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i dodao da u tim zemljama postoji potencijal u kapitalu.

On je naveo da je dogovorena investicija iz Kine u vrednosti od 1,2 milijarde dolara za izgradnju autoputeva u Srbiji, i ocenio da je saradnja sa Kinom testirana na izgradnji mosta u Beogradu i da se ona pokazala kao izvrsna.

Prema njegovim rečima, cilj je da se privuče kapital sa svih strana i stimulišu nacionalni resursi tako što će se investirati u infrastrukturu.

Naša zemlja je usvojila program fiskalne reforme, podsetio je Dinkić i naglasio da je plan da se ove godine deficit značajno smanji.

On je ukazao na to da je Srbija nakon sprovedenih mera sada stabilna i dodao da su obezbeđene finansije za naredni period.

Prema njegovoj oceni, Srbija mora da primeni fleksibilne modele privrednog rasta kako bi se rešio problem nezaposlenosti jer se dosadašnji modeli privrednog rasta koji su važili za prethodnu deceniju više ne mogu primeniti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik